WERKWIJZE & HYGIËNE:


Een piercing dient gezet te worden onder de meest hygiënische omstandigheden. Onze winkel voldoet daarom ook aan de normen die de GGD/RIVM verplicht stelt.

DE WANDEN & VLOER:


De wanden en vloeren zijn bekleed met vocht afneembaar materiaal dat ondoordringbaar is voor water. De winkel is uitgerust met een No-Touch kraan en alcohol- en zeepdispenser.

STERILISATIE:


Voor het schoon trillen van instrumenten zoals scharen, tangen en sieraden wordt een ultrasoon reinigingsbad gebruikt. Hierbij wordt aangekleefd vuil (o.a. bloed) losgetrild.

Nadat de instrumenten en piercingsieraden in de ultrasoon zijn geweest, worden ze afgespoeld en ingepakt in laminaatzakjes. Daarna worden ze in de stoomsterilisator gelegd. Hierin worden ze bij hoge temperatuur en onder hoge druk gesteriliseerd.

Op het laminaatzakje zit een indicator-strip die verkleurt als het in de sterilisator is geweest. Dat voorkomt verwisseling van gesteriliseerde en niet gesteriliseerde materialen. De klem wordt in de fabriek gesteriliseerd. Alle zakjes met benodigde steriele materialen worden pas opengemaakt wanneer de piercing gezet wordt.

NAALDEN:


We gebruiken uitsluitend steriele disposable naalden bij het zetten van een piercing. Dat betekent dat een naald maar één keer wordt gebruikt.  Na gebruik wordt de naald in een speciale naaldencontainer gedaan. Als de naaldencontainer vol is wordt deze naar de apotheek gebracht voor vernietiging.

HANDSCHOENEN:


Tijdens de procedure van het zetten van de piercing gebruiken wij minimaal 2-3 paar handschoenen, dit om de hoogst waardige hygiëne te kunnen waarborgen.