PRIJS:


Het plaatsen van een tandkristal kost  € 17,50

UW TANDKRISTAL:


Het kristal die in de mond geplaatst worden is van hoge kwaliteit. De door ons gebruikte kristallen zijn gemaakt van Swarovski kristal. Het kristal kan een maand tot zelfs langer dan een jaar blijven zitten. Dit is afhankelijk het structuur van de tand en de eet- en drinkgewoontes en de zuurgraad van het speeksel. Er wordt niet geboord, uw tand wordt niet beschadigt bij het plaatsen van een kristal en hij kan te allen tijde worden verwijderd.

HET IS PIJNLOOS:


We gebruiken speciale lijm die ook door tandartsen en orthodontisten word gebruikt. Deze lijm is niet schadelijk voor de tand en ook niet voor de gezondheid. Het plaatsen duurt ongeveer 10 minuten.

WAT KUNT U THUIS ALVAST DOEN?:


Voor u van huis afgaat om bij ons een tand kristal te laten zetten zorg dan dat u uw tanden goed gepoetst heeft. Eet na het poetsen niets meer voor u een tand kristal bij ons gezet heeft. Hierdoor zal het kristal nog beter hechten aan uw tand en kunt u er langer plezier van hebben.

HET AANBRENGEN:


Eerst wordt de tand gereinigd met speciale ontsmettende tandreiniger en etsmiddel. De tand wordt hierna gespoeld met schoon water en gedroogd met een speciale föhn. De lijm wordt aangebracht op het tandkristallen die daarna direct op der tand wordt geplaatst. Met een uv lampje word de lijm daarna uitgehard. Dit duurt  20-30 sec. Als dit alles droog is komt er nog een beetje lijm om het kristal heen zodat deze nog beter hecht. Dit word ook weer uitgehard met een uv lampje.

DE NAZORG:


Als het tandkristal geplaatst is mag u gedurende 1 uur niks eten of drinken en de eerste 12 uur geen tanden poetsen of harde dingen eten. Dit is om het tandkristal beter te laten hechten aan de tand. Drink de eerste 24 uur geen koolzuurhoudende dranken, dit kan namelijk de lijm aantasten. Mochten er eventueel lijmresten op de tand zitten rondom het tandkristal dan worden die gewoon verwijderd met tanden poetsen, het kan dus zijn dat u een schilfertje voelt. Gebruik ook nooit scherpe voorwerpen in uw mond en ga niet met uw nagel aan het kristal zitten, hierdoor zal deze er sneller afgaan.

Als u zelf het tandkristal wilt verwijderen kan dit door vanaf het tandvlees met neerwaartse bewegingen van uw vinger het tandkristal los te wrikken.

GARANTIE:


Mocht een tandkristal onverhoopt binnen 4 weken toch loslaten, plaatsen wij eenmalig gratis een nieuw kristal, mits u zich aan de voorschriften heeft gehouden.